Onderlijnen: wolfraam draad

In de categorie (roofvis) onderlijnen zijn er toch nog nieuwe materialen te ontdekken: wolfraam (Engels: tungsten) onderlijnen van de firma Behr! Te krijgen in Duitsland bij Askari Angelsport! Het voordeel van wolfraam is dat het een extreem hoge dichtheid heeft (19 g/cm3) ten opzichte van staal (7.8 g/cm3) en titanium (4.5 g/cm3). Het zinkt dus een stuk sneller, vandaar dat het op andere plekken ook als loodvervanger wordt gebruikt. Dit is echter in een soort klei om het toch nog kneedbaar te maken; dan wordt het “tungsten putty” genoemd. Daarnaast bestaan er ook karper onderlijnen die wolfraam in zich hebben, die onder andere hier te koop. Omdat het sterk en stijf is, kunnen de lijnen voor roofvis dun blijven en vlechten zou ook mogelijk moeten zijn. Voor zover ik weet zijn ze in Nederland niet te krijgen, maar ik ga mijn best doen om er toch een paar te bemachtigen!

This entry was posted in Lijnen, Onderzoek, Ontwerp, Producten and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.