Nieuwe microscoop plaatjes lijnen!

Stroft GTP S4 (10kg) met Bresser Duolux en Nikon D70Recent heb ik een adapter voor mijn Bresser Duolux aangeschaft zodat ik mijn inmiddels oeroude D70 ook als camera kan gebruiken. Daarmee heb ik mijn microscoop van een magere 0.3 megapixel geupgrade naar 6 MP! En de resultaten zijn erg spectaculair, vooral omdat de T2 ring en microscoop-camera adapter bij elkaar maar een kleine €20 hebben gekost. Ok, je moet nog steeds door de zoeker kijken en de foto’s achteraf op je computer zetten in plaats van dat je meteen beeld hebt, maar dat is met een modernere camera ook wel op te lossen. Op mijn verlanglijstje staat nog steeds een Nikon D5100, o.a. bij  BOL.com te koop, dus donaties zijn welkom! Het eerste plaatje dat ik hier post is van een Stroft GTP S4 (10 kg) dat ik als proefje op de Efftex had gekregen. Ik heb overigens ook meteen een micrometer objectglaasje aangeschaft zodat ik ook een beter beeld kan geven van de dikte van lijnen. Je ziet dat deze gevlochten lijn dus ongeveer 30/00 dik is, hiervoor heb ik een scherp plaatje van het glaasje gecombineerd met een scherp plaatje van de lijn.

Met de Bresser Duolux en Nikon D70 Een klein proefje met Berkley Trilene Carp 0.36 mm leerde dat de schaal makkelijk is af te lezen maar door de kleine scherptediepte van de microscoop je niet heel nauwkeurig kunt aflezen, ik denk op 0.05 mm nauwkeurig. De lijn is namelijk ongeveer de opgegeven 0.36 mm. Binnenkort zal eens wat Nanofil eronder leggen zodat je goed kunt zien hoe dun die zijn.

Vergelijkbare Berkley Trilene Carp is hier te koop en Big Game Carp Gold hier. De Stroft lijn zul je via hun website moeten bestellen, want een leverancier heb ik nog niet in Nederland gevonden.

online adverteren www.m4n.nl

This entry was posted in Lijnen, Onderzoek, Producten and tagged , , , , . Bookmark the permalink.